Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با نزديک شدن به انتخابات رياست جمهوري ايران، پوشش رسانه هاي شبکه هاي خبري رسانه هاي عرب زبان از رقابت هاي انتخاباتي در ايران افزايش پيدا کرده است.

سرويس جهان مشرق - با نزديک شدن به انتخابات رياست جمهوري ايران، پوشش رسانه هاي شبکه هاي خبري رسانه هاي عرب زبان از رقابت هاي انتخاباتي در ايران افزايش پيدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پايگاه اينترنتي شبکه خبري الميادين در گزارشي با اشاره به مدت اندک باقي مانده به انتخابات رياست جمهوري ايران نوشت که به نظر مي‌رسد شانس کانديداهاي اصلي حاضر در اين انتخابات يعني سيد ابراهيم رئيسي و حسن روحاني نزديک به يکديگر است، همين موضوع پيش بيني نتيجه را مشکل‌تر کرده است.
اين گزارش مي‌افزايد شايد براي کساني که وابستگي به جريان‌هاي سياسي ايران دارند، انتخاب نامزد رياست جمهوري ساده باشد، اما افکار عمومي عادي که در ايران رأي خاکستري خوانده مي شوند و سعي دارند خود را از اصول‌گرايان و اصلاح‌طلبان جدا نگه دارند، هستند که بايد تصميم بگيرند ايران در کدام رويکرد حرکت کند؟ آيا آن‌ها به اقتصاد و جيب خود و قدرت صنف هاي مختلف گرايش خواهند داشت؟ آيا به دنبال اقتصاد بازار خواهند بود يا اقتصاد سرمايه‌داري را دنبال خواهند کرد؟ آيا ديدگاه‌هاي آنها مبتني بر سرمايه گذاري خارجي و توسعه اقتصاد نفتي خواهد بود يا اينکه به دنبال خودکفايي و کاهش تکيه بر درآمدهاي نفتي و سرمايه‌گذاري در شغل هاي زود بازده داخلي فکر خواهند کرد؟
الميادين: توافق هسته اي کام مردم کم در آمد را شيرين نکرد
اين گزارش مي‌افزايد درست است که دولت تدبير اميد تلاش کرد باب سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي را به روي ايران باز کند و سرمايه‌گذاران را به بازار ايران مطمئن کند ، اما با وجود توافق هسته‌اي که دولت آن را اوج موفقيت خود به شمار مي‌آورد ، در رساندن شيريني‌هايي اين توافق به کام افراد کم در آمد در اقصي ‌نقاط ايران شکست خورده است.
توافق هسته‌اي که براي مدتي محل اجماع ايراني‌ها بوده، امروز بسياري از اقشار ملت گرچه در اهميت آن ترديد ندارند، اما اين سؤال را مطرح مي‌کنند که ايران چگونه مي‌تواند از اين توافق استفاده کرده و آن را به نفع خود به کار بگيرند يا لااقل به شکل واقعي از حقوق ايران که در متن توافق به صورت صريح قيد شده است ، دفاع کند. برخي اين اعتقاد را دارند که آمريکا با استفاده از اين توافق دامي را براي ايران باز کرد و رأي دادن به رياست‌جمهوري روحاني به عنوان پيامي از سوي تهران براي طرف‌هاي مربوط خواهد بود مبني بر اينکه ايراني‌ها بدون مقاومت، شرايط کنوني را مي‌پذيرند. شايد اين ديدگاه تا حد زيادي بدبينانه باشد، اما نشان دهنده درد و رنجي است که باعث شده بسياري توافق سال 2015 را به توافق دارسي در سال 1901 تشبيه کنند که انحصار بهره‌برداري و فروش نفت ايران را به انگليسي‌ها داد يا توافق سال 1933 که با لطافت و ظرافت بيشتري انحصار نفت ايران در اختيار شرکت انگليسي را قانوني کرد.

رئيسي البته اين موضوعات را در انتقاد از توافق هسته‌اي مطرح نمي‌کند ، بلکه او در خلال مناظره‌هاي رياست جمهوري ملاحظاتي را به صورت سريع در اين زمينه مطرح کرد و از روش اجراي توافق انتقاد کرد، اما نگفته است که اين توافق را لغو يا پاره خواهد کرد. رئيسي معتقد است که توافق قبلي نيازمند دولتي انقلابي براي حفظ حقوق ايران است و حقوق ايران از نظر وي خطوط قرمزي است که رهبر انقلاب ترسيم کرده است. البته به نظر مي‌رسد موضع‌گيري نسبت به توافق هسته‌اي چالشي نيست که بتواند عرصه انتخابات را به هم بزند.
با وجود ابهاماتي که در پروژه‌هاي اقتصادي آينده حسن روحاني وجود دارد، اما برخي اعتقاد دارند که وي نيازمند 4 سال ديگر زمان است، چرا که به وعده هايي که داده، در سطحي بسيار اندک عمل کرده است. با اين وجود روحاني نتوانسته اطمينان را به کساني که به اين نظريه اعتقاد دارند ، تزريق کند. به ويژه در شرايطي که طي روزهاي گذشته از رويکرد اعتدالي خود خارج شده و به سمت انتقادات اغراق‌آميز در اصلاحات پيش رفته و انتقادات متوالي را متوجه موسسات حاکم در کشور مي‌کند. ناظران اعتقاد دارند که روحاني به دنبال تأثيرگذاري بر رأي اقليت‌هاي مذهبي و قومي است و از همين رو از تريبون‌هاي مختلف و به ويژه در جريان مناظرات آنها را مخاطب قرار مي دهد.
الاخبار: شانس رئيسي با کناره گيري قاليباف افزايش پيدا کرد
روزنامه الاخبار لبنان نيز در مطلبي با اشاره به روند انتخابات رياست جمهوري ايران نوشت که اسحاق جهانگيري نيز از رقابت‌هاي انتخاباتي کنار رفت تا زمينه براي رقابت بين روحاني و ابراهيم رئيسي بيشتر فراهم شود.
اين گزارش در ادامه به آمارهاي متناقض ارائه شده از سوي رسانه‌هاي مختلف براساس نظرسنجي‌هاي متفاوت در زمينه ميزان شانس نامزدها براي پيروزي در انتخابات اشاره و تأکيد مي‌کند که ناظران اعتقاد دارند اختلافات موجود در اين نظرسنجي‌ها در نتيجه فقدان بي‌طرفي رسانه‌هايي است که اين نظرسنجي‌ها را انجام مي‌دهند و هر کدام از آنها سعي دارند شانس نامزد مورد حمايت خود را برجسته جلوه دهند.
با اين وجود ديدگاه هاي متفاوتي در رابطه با نتيجه دهي انتخابات وجود دارد، همچنان برخي اين ديدگاه را دارند که هيچ يک از کانديداها نمي‌توانند در دور اول انتخابات 50% آراء را دست پيدا کنند و همين موضوع باعث کشيده شدن انتخابات به دور دوم مي شود. اين در حالي است که برخي سياست‌مداران اعتقاد دارد که شانس رئيسي براي پيروزي در رقابت‌هاي انتخاباتي در سايه کناره‌گيري قاليباف افزايش پيدا کرده است.

سي ان ان:‌شانس رئيسي بيشتر از ساير رقباست
بخس عرب زبان پايگاه اينترنتي شبکه سي ان ان به نقل از تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ايران نوشت که ابراهيم رئيسي شانس بيشتري براي پيروزي در رقابت‌هاي انتخاباتي دارد. در اين رابطه جواد کريمي قدوسي عضو کميسيون امنيت در مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد که محبوبيت ابراهيم رئيسي از محبوبيت ساير کانديداها از جمله رئيس‌جمهور کنوني که به دنبال رسيدن به دومين دوره رياست جمهوري است، فراتر رفته است. وي تأکيد کرد که بعد از مناظره سوم رياست جمهوري ، افزايش محبوبيت روحاني متوقف شده و اين محبوبيت کاهش پيدا کرده است.
عباس گودرزي نماينده بروجرد در مجلس شوراي اسلامي نيز تأکيد کرد که بعد از مناظره سوم محبوبيت رئيسي افزايش پيدا کرد ، اين در حالي بود که محبوبيت روحاني شاهد کاهش بود. کوچکي‌نژاد نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي نيز معتقد است که مناظره سوم تأثير زيادي در رأي مردم نداشت. وي ابراز داشت که طي روزهاي اخير محبوبيت روحاني کاهش پيدا کرده و شانس رئيسي براي پيروزي در انتخابات افزايش يافته است
اليوم السابع و پوشش تجمع گسترده مردم تهران در مصلي
پايگاه خبري اليوم السابع در گزارش خود به تجمع گستردة مردم تهران در مصلاي بزرگ اين شهر در حمايت از ابراهيم رئيسي کانديداي دوازدهمين دوره رياست جمهوري پرداخت و تصاوير مختلفي که خبرگزاري رويترز از اين تجمع گسترده تهيه کرده بود را بازنشر کرد که نشان مي‌داد طيف هاي مختلف سِني و اقشار مختلف جامعه در اين تجمع گسترده شرکت کرده بودند.
رئيسي در سخناني در اين مراسم تأکيد کرد: مي‌گويند ما نمي‌خواهيم با دنيا تعامل داشته باشيم. اين يک دروغ بزرگ است. ما به تعامل با تمام دنيا اعتقاد داريم، اما تعاملي که کرامت ايران حفظ شود. اليوم السابع نوشت که پيش از اين و در مناظره‌هاي انتخاباتي رئيسي نحوه اجراي توافق هسته‌اي را دريافت چک بي محل از سوي دولت خوانده بود.
پوشش خبري و تصويري تجمع گسترده انتخاباتي مردم تهران در مصلا مختص اين شبکه خبري نبود و بسياري از شبکه اي منطقه اي و بين المللي به پوشش گسترده اين تجمع پرداخته و برخي به صورت ضمني از آن به عنوان شاخصي براي پيروزي رئيسي در انتخابات رياست جمهوري نام بردند.
الوفد: کاهش رأي روحاني در برابر رئيسي
پايگاه خبري الوفد اعلام کرد که ميزان تأييد حسن روحاني رئيس‌جمهور مستقر ايران در برابر رقيب اصلي‌اش يعني ابراهيم رئيسي تنها چند روز مانده به انتخابات رياست جمهوري در کشور کاهش پيدا کرده است.
اين پايگاه خبري براساس نتايج يک نظرسنجي که خبرگزاري فارس آن را منتشر کرده، اعلام کرد که بيش از 71 در صد از ايراني‌ها در انتخابات رياست جمهوري که جمعه اين هفته برگزار مي‌شود شرکت خواهند کرد و 47.9 درصد به رئيسي و 44.8 درصد به روحاني رأي خواهند داد.
الوفد مي‌افزايد که معادلات انتخاباتي در ايران بعد از کناره‌گيري محمد باقر قاليباف به نفع ابراهيم رئيسي تغيير کرده است و باعث کاهش شديد رأي شرکت کنندگان مردد به 8. درصد شده است. اين پايگاه خبري پيش‌بيني کرد که کناره‌گيري اسحاق جهانگيري از انتخابات تنها بتواند 2 درصد به محبوبيت وي اضافه کند.

سياه‌نمايي سايت‌هاي معاند سعودي از ايران در دوره رياست جمهوري رئيسي
هم‌زمان برخي سايت‌هاي معاند ايران به همسو با سياست‌هاي عربستان سعودي در منطقه از جمله العربيه، بغداد پوست، الشرق الأوسط و ديگر سايت هاي مرتبط ضمن اينکه احتمال پيروزي سيد ابراهيم رئيسي در انتخابات رياست جمهوري را بيشتر مي دانند، اقدام به سياه‌نمايي و تخريب چهره وي مي کنند. پايگاه خبري شبکه الجزيره نيز به تجمع انتخاباتي بزرگ هواداران ابراهيم رئيسي پرداخته و تأکيد کرد که ناظران اعتقاد دارند کناره‌گيري قاليباف باعث شده است ابراهيمي رئيسي به رقيب اصلي حسن روحاني تبديل شود.
نيويورک پست: رئيسي برنده انتخابات ايران است
برخي از سايت هاي عرب زبان به نقل از روزنامه آمريکايي نيويورک پست نوشت که اين روزنامه در شماره روز سه شنبه خود اعلام کرد که ابراهيم رئيسي نامزد اصول‌گراي انتخابات رياست جمهوري ايران در رقابت هاي انتخاباتي پيروز خواهد شد. اين روزنامه مي‌افزايد که به نظر مي‌رسد ابراهيم رئيسي به سمت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري در برابر حسن روحاني پيش مي‌رود.
روزنامه المستقبل در گزارش خود از انتخابات رياست جمهوري ايران به بررسي اظهارات غلامحسين محسني اژه‌اي سخن‌گوي دستگاه قضايي پرداخته و تأکيد کرد بيش از 60 مورد تخلف انتخاباتي مرتبط با انتخابات رياست جمهوري و شوراها ثبت‌ شده و دو نفر در اين رابطه بازداشت شدند. اين گزارش مي‌افزايد که استانداران و بخشداران و مديران دفاتر دولتي اين تخلفات انتخاباتي را مرتکب شده‌اند.
اين گزارش مي‌افزايد که رئيسي و اصولگرايان ديگر، روحاني را به سهل‌انگاري در تقابل با پرونده‌هاي فساد و سوء مديريت اقتصادي متهم مي‌کنند.
نامه براي آمريکا جعت تعويق تحريم‌ها به بعد از انتخابات
پايگاه خبري سعودي العربيه درمطلبي به نقل از گفتگوي ابوالحسن بني صدر با يکي از سايت هاي مخالف نظام ايران نوشت که در اثر نامه اي که از سوي برخي طرف هاي داخل ايران به دونالد ترامپ رئيس‌جمهور آمريکا نوشته شده، توصيه شده که به اعمال هرگونه تحريم جديد بر ضد ايران به بعد از انتخابات رياست جمهوري واگذار شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۳۸۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند.

کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارش خود آورده است: در جریان جنگ غزه، تماس‌های ویژه‌ای به‌صورت مخفیانه برای عادی‌سازی روابط و انعقاد یک توافق تاریخی بین اسرائیل با عربستان سعودی صورت گرفته است.

پیش‌تر «میدل ایست نیوز» به نقل از یک مقام آگاه، جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود، فاش کرد.

به‌گفته این مقام آگاه، توافق امنیتی دیپلماتیک آمریکا و عربستان سعودی و اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به مراحل نهایی خود رسیده است و دولت آمریکا درباره آن با ولیعهد عربستان به توافق رسیده است.

به‌گفته این مقام، محور دوم توافق تسهیل دستیابی عربستان به سلاح‌های پیشرفته آمریکاست.

همچنین در محور سوم، دو کشور درباره برنامه هسته‌ای غیرنظامی تابع نظارت شدیدی توافق کرده‌اند که به‌موجب آن عربستان می‌تواند از منابع اورانیوم خود برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده کند.

این مقام در ادامه تأکید کرد که در برابر، عربستان متعهد شده است که سرمایه‌گذاری‌های چین در خاک عربستان و نیز روابط نظامی خود با چین را محدود کند و سامانه‌های پدافندی جدید خود را کاملاً با تسلیحات آمریکایی نوسازی کند، تعهدی که منافع بسیاری برای تولیدکنندگان سلاح آمریکایی خواهد داشت و به ارتش‌های دو کشور امکان همکاری متقابل را می‌دهد.

این مقام آگاه تأکید کرد: عربستان به‌ازای همه این توافقات روابط خود را با رژیم صهیونیستی برقرار خواهد کرد با این شرط که «بنیامین نتانیاهو» متعهد به همکاری برای برقراری راه‌حل دودولتی با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از اصلاح آن باشد.

کد خبر 848565 منبع: تسنیم برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان فلسطین

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد